duminică, 11 noiembrie 2012


Despre Cipuri-666 in 10 Minute

La sesizarile unor cititori referitoare la trecutul legionar precum si la anumite orientari sau manifestari ecumeniste, ale doamnei Aspazia Otel Petrescu, facem urmatoarea mentiune. Aceasta postare nu are scopul de a populariza ca reper sau model omul (cu devierile sau greselile lui) din spatele acestui interviu, ci pune accent pe insusi mesajul transmis aici. Noi trebuie sa avem maturitatea de a culege precum albina tot ceea ce este bun si intelepciunea de a fi selectivi atunci cand aceasta se impune. Chiar daca acest blog este unul care se adreseaza in special crestinilor traditionalisti ortodocsi, totusi materialele postate aici nu apartin exclusiv marturisitorilor sau celor "care au ceva de spus" si care sunt neaparat si ei "pe vechi" sau traditionalisti. Noi stim care este adevarul si pe cine avem de urmat iar asta nu ne ingradeste de la a vedea, culege si aprecia tot ceea ce este bun si de folos si de la altii. Noi trebuie sa tinem credinta adevarata, sa marturisim adevarul dar si sa invatam de la cei care au ceva de marturisit. 
Celor care se smintesc de faptele nepotrivite sau greselile celor care predica si invata totusi corect, le raspundem clasic si proverbial, "urmati invataturile lor bune dar nu faceti relele lor". Bineanteles nu facem din asta o regula, idealul si regula pe care o respectam este aceea de a-i urma pe sfintii nostrii marturisitori, pe cei care nu au gresit nici in fapta nici in cuvant, Dar sa nu uitam ca exista in viata si exceptii din care avem de invatat, iar aici pe acest blog puteti intalni si exceptii care ne ajuta sa respectam si sa urmam cu atat mai mult REGULA.
Aspazia Otel Petrescu este una dintre romancele care au patimit in inchisorile comuniste, pentru credinta in Hristos si iubirea de neam. Nascuta in ziua de 9 decembrie 1923, in localitatea Cotul Ostritei, in Ucraina de astazi, marturisitoarea Aspazia a patimit vreme de patrusprezece ani, in inchisorile comuniste din Miercurea Ciuc, Mislea, Dumbraveni, Jilava, Botosani si Arad. Aspazia Otel Petrescu si-a insemnat memoriile in urmatoarele volume: "Strigat-am catre Tine, Doamne..." (2000), "Adusu-mi-am aminte" (2007) si "Cu Hristos in celula". In anul 2007, scriitoarea Aspazia Otel Petrescu primeste premiul Fundatiei Culturale "Lucian Blaga" pentru creatie literara (proza scurta), in cadrul "Festivalului international Lucian Blaga".

Intrebata fiind intr-un interviu despre cum percepe acum perioada detentiei, ea a raspuns;
„O consider o onoare, aşa cum şi Petre Ţuţea o considera, când ne gândim ce mare onoare ne-a făcut Dumnezeu, că ne-a aşezat pe o linie care a fost deschisă cu atâţia ani în urmă de către Însuşi Hristos Mântuitorul. Noi am răspuns la o chemare, o chemare la o suferinţă care trebuia să fie izbăvitoare, care trebuia să absolve păcate ale neamului nostru şi să-l aşeze pe o linie ascendentă către mântuire. Căci ţelul final al unui neam, ca şi al unui individ nu este plăcerea, fericirea pământeană, puterea sau toate sclipirile lumii acesteia, ci este Învierea. Dumnezeu ne-a chemat să arătăm că suntem dispuşi să jertfim cei mai frumoşi şi cei mai curaţi ani ai vieţii noastre pentru Înviere”.
In acest scurt fragment video reuseste in 10 minute sa surprinda esentialul despre cipuri-666 facand dovada unei intelegeri profund ortodoxe, asupra acestui subiect fundamental pentru crestinism mai ales acum in aceste vremuri de apostazie.
Daca din motive tehnice acest video va deveni indisponibil direct pe aceasta pagina, atunci il puteti vizualiza accesand urmatorul link, http://www.youtube.com/watch?v=q3J8GYoke24