marți, 20 mai 2014

Aparitie Miraculoasa a Maicii Domnului
18.05.2014
Manastirea Sf. Mina Rosiori



    Aflata de data aceasta doar in trecere prin tara noastra, Icoana Maicii Domnului “Umilenie” (care in trecut a mai binecuvantat cu prezenta sa de doua ori manastirile si bisericile de stil vechi din Romania cu ocazia unor pelerinaje organizate de catre BOSVR) a poposit cateva zile si la Manastirea Sfantul Mina care se afla in Satul Rosiori, Comuna Forasti, Jud. Suceava. Aici in ziua de Duminica 18 Mai/Stil Nou dupa Sfanta Liturghie s-a organizat o procesiune in jurul manastirii cu Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “Umilenie”. Atunci pe cer a aparut un cerc gri/culoarea curcubeului perfect rotund in jurul soarelui vazut de marea majoritate a pelerinilor. Apoi in partea dreapta a turlei bisericii pe cer s-a aratat Maica Domnului spre marea uimire a celor prezenti, care se mirau de aparitia acelui inel perfect rotund format in jurul soarelui. Unii dintre crestini s-au invrednicit sa o vada pe Maica Domnului, unii in mod diferit dupa credinta fiecaruia. Conform unei marturii, o raza de lumina puternica cobora din cer si se revarsa asupra manastirii ca intr-o imbratisare luminoasa, asa cum closca ocroteste puii sai. Conform altei marturii icoana Maicii Domnului lumina si stralucea nefiresc de puternic, asemeni unui soare in miniatura raspandind in jurul ei o mare bucurie pace si dulceata duhovniceasca. Exista fotografii care au surprins oarecum aceasta aparitie miraculoasa atat cat poate sa o faca un obiectiv mecanic, precum si o filmare video, materiale care pot alunga indoielile celor putin credinciosi (oricum cei necredinciosi sau sceptici din fire vor contesta orice marturie, nimic nou sub soare, pana la urma a crede este un act pur de credinta care nu are nevoie de minuni). Personal am asistat in trecut la pelerinaje ale acestei icoane si pot depune marturie pentru ceea ce am vazut. Mai exact, in afara mirului care se varsa din icoana am vazut si eu stralucind aceasta icoana intr-un mod uimitor si suprafiresc si am simtit acea bucurie duhovniceasca unica, am vazut si vifornita iscata din senin odata la intampinarea acestei sfinte icoane. Vreau prin aceasta marturisire doar sa confirm, asemeni multor altora minunile care se petrec prin aceasta icoana sfanta. Acum din pacate nu m-am invrednicit sa fiu acolo iar acest material este alcatuit din marturisirile unor crestini cu care am reusit sa vorbesc. Tocmai de aceea imi cer scuze daca exista anumite inadvertente in relatare, urmand ca pe parcurs sa completez sau sa refac acest material daca va fi nevoie.                                                                                            D.M.

    Avem o mare rugaminte catre toti cei care au fost martori ai acestei minuni si aparitii miraculoase a Maicii Domnului. Va rugam sa trimiteti pe urmatoarea adresa de E-mail marturia voastra personala legat de ceea ce ati vazut si ati simtit atunci in timpul procesiunii, urmand ca mesajul dvs. sa fie postat pe blog intr-o rubrica speciala de marturii dedicata acestei minuni (daca vom primi mai multe marturii). De asemenea ii rugam pe cei care au fotografii (altele decat cele postate de noi) sau filmari care surprind aceasta aparitie a Maicii Domnului pe cer, sa le trimita pentru a fi postate pe aceeasi adresa de E-mail. Acest demers nu are in sine nimic legat de ideea de propaganda sau publicitate religioasa ci are ca scop dorinta de a o lauda si cinsti pe Maica Domnului si de a propovadui minunile ei. De ce sa tacem atunci cand putem sa marturisim, haideti sa nu ascundem lumina sub obroc si sa ne bucuram ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ne-a binecuvantat din nou prin Sfanta sa Icoana Umilenie.
Adresa de E-mail la care asteptam marturiile voastre este, oldstyle00@aol.com. Daca din motive tehnice nu puteti trimite mesaje la aceasta adresa si primiti ca raspuns un mesaj de eroare, incercati la aceasta adresa, stiluvechiu@gmail.com iar mesajele vor fi directionate acolo unde trebuie sa ajunga pentru a putea fi publicate pe blog. Multumim celor care se vor osteni, vor consemna si vor trimite pe adresa noastra marturiile lor spre lauda Maicii Domnului.



Scurta istorie a Icoanei “Umilenie”

     Icoana Maicii Domnului „Umilenie“ (chipul nefăcut de mînă) a apărut printr-o minune într-o familie de creştini din localitatea Locoti, regiunea Breansk, din Rusia. Natalia Nicolaevna Muraschina cumpărase, în anul 1999, două calendare ortodoxe pe coperta cărora era Icoana Maicii Domnului „Umilenie“, calendare expirate care stăteau prăfuite printre alte produse pe raftul unui magazin. Femeia a dus acasă cele două calendare, a decupat imaginile cu Maica Domnului pe care le-a agăţat pe peretele casei în chip de icoane ca să-i ocrotească nu numai casa ci şi pe cei care locuiau acolo. În ziua de 2 noiembrie 1999, dintr-una dintre icoane a început să curgă mir. Natalia Nicolaevna a povestit cele întîmplate mai multor persoane, fără a uita să spună că din icoană curge mir frumos mirositor. Unii au fost sceptici, dar femeia nu s-a lăsat intimidată şi a crezut fără preget că este o minune. S-a dus la un meşter şi i-a cerut să îmbrace icoana în metal preţios şi să facă un chivot pentru „Umilenie“. Cînd a scos icoana de pe perete, femeia a observat că pe spatele ei a apărut „chipul necreat de mîna omului al Maicii Domnului“ (Umilenie). De atunci, casa femeii a devenit un adevărat loc de pelerinaj mulţi localnici dorind să se roage în faţa icoanei făcătoare de minuni. Din 1999 şi pînă în prezent icoana a parcurs peste 14.000 de kilometri prin Rusia, Moldova, Ucraina şi acum România. Sfînta Icoană a ajuns în ţară imediat după Crăciun şi a străbătut întreaga zonă a Moldovei. 
Mihail Gavriloi, din Republica Moldova, care face parte din delegaţia care a adus icoana „Umilenie” în procesiune pe pămînt românesc, a declarat, că „în momentul de faţă, acest sfînt chip este făcător de multe minuni prin darul Maicii Domnului arătate mai ales prin curgerea mirului, care se poate vedea asemenea unor picături ce se preling din partea de sus a icoanei, pe sub acoperămîntul de sticlă cu care este protejată icoana“. Prima şi cea mai mare minune săvîrşită de această icoană a fost chiar apariţia chipului Maicii Domnului nefăcut de mînă şi a celui al Mîntuitorului aşa cum este el înfăţişat pe Giulgiul din Torino. Printre alte minuni săvîrşite de icoană se mai pot enumera izvorîrea de lacrimi şi a mirului de culoarea sîngelui, dar şi sfinţirea altor icoane în momentul în care erau alăturate Sfîntului Chip al Maicii Domnului, multe dintre acestea acoperindu-se cu mir ori înnoindu-se. De asemenea, în timpul slujbelor de sfinţire a apei, aceasta a primit gust şi miros deosebit. Icoana făcătoare de minuni a săvîrşit şi foarte multe vindecări ale bolnavilor, iar persoane dispărute fără urmă au fost găsite după ce rudele lor s-au rugat Sfintei Icoane.









3 comentarii:

  1. Am simtit o mare binecuvatare o bucurie. din suflet pentru ca am ales.sa merg la aceasta manastire sf.Mina asa a randuit Dumnezeu pt. Mine multumesc Amin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este o minune a Maicii Domnului s-a aratat noua si ne-a binecuvantat....

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am bucurat nespus de mult cand am auzit despre aceasta minune imediat dupa cum sa intamplat.Din cauza acatelor mele prea mari nu am avut prilejul sa vad minunea cu ochii mei.De fapt sa va zic cum sa intamplat eu lucrez inafara tarii si momentul a facut ca sa merg in tara pt cateva zile,stiam ca icoana umilenie va veni la sf Mina(eu locuiesc intr-un sat din apropiere) doream de mult timp sa vad cu ochii mei icoana,si sa ma inchin,am citit pe net minunile savarsite dar eu pacatosul n-am crezut in totalitate ca aceasta icoana mica ca dimensiune savarseste atatea si atatea minuni,si am zis in sinea mea ;``Maica Domnului daca sunt adevarate toate minunile facute de aceasta icoana vreau si eu sa vad o minune cand voi veni duminica la sf Mina`` intamplarea a facut sa nu pot merge la sf liturghie,si deci nici in timpul procesiunii nu am fost prezent,am ajuns cam dupa 2 ore dupa ce sa terminat procesiunea,si cand am auzit de la parintele Vlasie minunea care sa intamplat am ramas MUT, imi venea sa plang pt necredinta mea si pt ca nu mam ostenit sa ma duc de dimineata,dar in acelasi timp m-am bucurat ca minunea asteptata de mine sa intamplat,iar eu pt ca nu am crezut si pt ca sunt prea pacatos nu am fost vrednic sa vad o asa mare minune,care se intampla odata la cateva sute de ani...a fost o experienta dura,o lectie aspra pt ca nu am crezut deplin in puterea Maicii Domnului.din acel moment am inceput sa ma rog cu umilinta si cu lacrimi la Maica Domnului sa ma ierte pt necredinta si pt pacatele mele...,asta mi sa intamplat mie pacatosului Petru

    RăspundețiȘtergere

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.