marți, 22 septembrie 2015

CU DRAG DIN BUTOIUL CU MICROBI!

     Va scrie un om bolnav lovit pasager de suferinta. Ceva mai mult decat o gripa, dar una cu dureri ingrozitoare de cap si ceafa plus alte cele… Ideea este ca a fost suficienta o singura noapte de dureri ca sa apreciez starea buna de sanatate dinainte, vorba romanului, “sanatate ca-i mai buna decat toate”. Din paleta dorintelor realizabile in lumea asta, cred ca majoritatea oamenilor ar alege sanatatea (cu siguranta cei care au suferit sever macar odata).
Apoi trebuie sa stiti ca cel care va scrie este un om care intotdeauna a preferat alternativa naturista de tratament. Nefiind pasionat de medicina alopata si cunoscand evolutia negativa a modului in care se scoleste si practica, totul la presiunea marilor factori de decizie care la randul lor sunt pioni ai elitei Big Pharma, am fost mereu atras de variante naturiste de tratament.
Ca sa nu lungim vorba despre mine, vreau de fapt sa va spun ca cei care conduc de sus din umbra si fac jocurile la nivel global in toate domeniile, folosesc ca metoda importanta de lucru, schema jocului “la ambele capete”. Mai exact finanteaza si controleaza ambele tabere cu castig maxim din ambele parti. Un exemplu banal este urmatorul. Scot la vanzare un produs nociv care se vinde bine pana afla lumea ca de fapt este daunator sanatatii. Imediat apare si varianta naturista care se vinde mai bine. Ghiciti cine o produce si vinde, “aceeasi Marie dar cu alta palarie”. Faptul ca varianta naturista este si ea nociva sau doar apa de ploaie nu mai conteaza, conteaza doar faptul ca exista iluzia alternativei si ca ies bani la dublu.
Ei de fapt ofera mereu alternative dar le controleaza din umbra pe toate, fara ca majoritatea populatiei sa aiba habar. Acelasi joc sumbru la nesfarsit, ca la vot, candidati si contracandidati, guvern si opozitie, totul incepand cu entuziasmul ca exista alternativa si sfarsind aproape inevitabil cu dezamagirea… stiti voi mai bine care.
Multa lume nu a priceput faptul ca atunci cand Big Pharma a inteles ca pierde clienti masiv in defavoarea vaiantelor naturiste, a luat simplu decizia sa controleze si aceasta piata (asta daca nu cumva a creat de la inceput alternativa). Oamenii se imbata cu apa rece si sunt fericiti ca au puzderie de naturiste la tot coltul pline exact ca si farmaciile cu mii de leacuri minune pentru orice afectiune imaginabila. Putini se intreaba, de unde fratilor atata materie prima “naturista” cat sa umpli lumea cu ea?
Si mai putini se intreaba de unde libertatea, avantul si promovarea in toata media a solutiilor naturiste daca sunt intr-adevar o varianta viabila. Stim cine controleaza MSM (mainstream media) cum oare permit o asemenea promovare daca astia sunt concurenta lor? Problema este ca multi refuza medicina clasica alopata care in multe cazuri i-ar putea salva si se imbolnavesc sau amagesc cu solutii naturiste inutile sau nocive.
Fratilor intrati intr-un magazin naturist si cereti sfaturi pentru diferite afectiuni imaginare, sau deschideti o revista sau ziar mai de profil, o sa va balonati intelectual vazand ce leacuri exotice exista din te miri ce licheni, tentacule, carapace, tuf vulcanic sau palmieri pitici din locuri minunate nepoluate si neaparat indepartate (imposibil de verificat).
Pentru amuzamentul general putem face in viitor un top al celor mai abracadabrante leacuri exotice gasite, in ideea ca poate asa se mai trezesc si cei care s-au nascut seriosi.
Acest mesaj al meu se vrea un avertisment pentru cei care cred total in basmul naturistelor minune si de asemenea si pentru toti cei care cred neconditionat in imensa oferta farmaceutica.
Daca sunteti inclinati spre oferta naturista orientati-va mereu spre solutiile cu specific national, traditionale, ceaiuri si extracte din plante locale sau derivate pe baza de propolis si miere si nu alergati intai la marii producatori, puteti gasi alternative locale mai bune (daca as fi BigBossPharma si as vrea sa cumpar concurenta, cu siguranta as incepe cu cei mari si consacrati).
Ideal ar fi sa luati doar produsele de baza si sa va preparati acasa leacurile. Exista multime de leacuri babesti exceptionale. Bolnavul de serviciu care va scrie va poate spune spre exemplu ca a putut reduce si tine in frau (nu elimina complet) o febra urata de natura infectioasa severa, de la 39 cu 5 care crestea periculos, aproape de 38. Asta fara produse din farmacie, doar cu frectii constant cu otet de mere natural si sosete umezite in otet purtate o singura data (in pat). Asta a insemnat doua zile de munca la frectii seara si noaptea. N-am scapat de ea doar a stat cuminte pe la 38 si ceva si n-am ajuns la 40 cu complicatii si dedicatii la 112. Plicurile naturiste solubile pt febra (cele mai in voga) au fost povesti vanatoresti.
Concluzia acestui exemplu este ca daca apelati la “naturiste”, e de preferat sa folositi un produs din casa sau natura si nu unul de sinteza prelucrat, atunci cand se poate (de exemplu multi prefera capsule cu usturoi in loc de usturoi din gradina si se pacalesc). Apoi trebuie sa va inarmati cu rabdare, multa rabdare, virtute absoluta in secolul vitezei.
Eu m-am pus rapid pe picioare cu tratament alopat in special injectabil (in cazul meu nu a fost doar o “simpla” gripa). Intamplator am aflat ca tratamentul injectabil este rar recomandat si greu de gasit (ocoleste stomacul si are efect rapid integral cu pagube colaterale mai putine.
Imi aduc aminte cum in copilarie mergeam la dispensar dimineata si noaptea adormit si infrigurat la intepat, peniciline, moldamine, aoleu si vai de mine, dar la urma numai bine! Ce vremuri, azi ca sa faci ceva bun injectabil iti trebuie informatii si rabdare. Intr-un oras cu mult peste 50 de farmacii am gasit intr-un singur loc una din variantele injectabile (uzuala de altfel in spitale) si am stat jumatate de ora sa verifice adeverinta de sanatate, reteta, buletinul si sa semnez de 4 ori. Mai pe scurt vreau sa spun ca nu e bine nici sa aruncam “din oficiu” cu piatra in tratamentul clasic alopat, are si el componentele lui bune deloc de neglijat. Cine a lucrat cu simt de raspundere in spitale stie ca acolo se salveaza oameni cu tratament alopat.
Nu pledez pentru nici una dintre variante ci doar pentru discernamant! Nu va grabiti sa credeti orice si pe oricine, studiati si mergeti pe formulele clasice verificate in timp. Nu trebuie nici pe mine sa ma credeti pe cuvant, e doar parerea mea si o exprim aici in speranta ca poate cuiva ii va fi de folos. Daca aveti argumente, ma las contrazis, in fond nu conteaza cine are dreptate aici, conteaza dreptatea in sine asa ca poate cei cu blogul vor publica povestile si parerile voastre daca le scrieti.
Dar sa mergem mai departe, vreau sa va mai spun ceva. Asa cum am simtit pe pielea mea si inteles ca “sanatatea-i mai buna ca toate”, tot asa am priceput ca cea mai importanta si nobila profesie din lume (preotia nu e profesie) e cea de doctor sau asistent medical. De ce? Simplu, ei te ajuta sa redobandesti aia care-i mai buna ca toate. Sa mangai omul in suferinta, sa-i vorbesti frumos si sa-i dai speranta (cand exista) si in final sa-l faci sanatos e mare lucru, asta-i fapta crestineasca de mila si dragoste, e virtute pusa la lucru zilnic, e cale de mantuire.
In zilele noastre cu mizeria din spitale, lipsa de conditii, spaga pentru orice si raceala si aroganta medicala ridicata la rang de virtute, oare cum ar fi sa faci pe dos, adica bine? Intrebati un bolnav spitalizat cum a fost de fericit cand cineva din personalul medical i-a zambit, doar i-a zambit, lui personal o secunda. Cum s-a simtit cand cineva l-a tratat cu respect si i-a spus doar o vorba buna, oare ce a simtit cand i-a fost refuzata discret “atentia” stransa si dramuita cu greu.
A fi doctor sau asistent medical (multa lume din nestiinta nu intelege ca asistentul medical e la fel de important ca si doctorul), mai ales in zilele noastre de mizerie si ateism e jertfire de sine. Scriu toate acestea pentru a-i indemna pe cei care cauta sa faca ceva cu adevarat nobil, bun si esential crestinesc, sa se orienteze spre domeniul medical.
Este nevoie de oameni buni aici in linia intai a frontului de lupta cu boala, marele si primul inamic trupesc al omului. Cu atat mai mult este nevoie de crestini, de oameni care inainte sa aplice o procedura medicala sau tratament, se roaga in gand Lui Dumnezeu sa ii ajute in ceea ce fac. E nevoie de medici si asistenti care intai nadajduiesc la Dumnezeu sa trimita vindecarea prin mana si munca lor smerindu-se.
Celor care doresc sa afle mai multe pe acest subiect le recomand calduros sa citeasca viata Sfatului Ierarh si Doctor Luca al Crimeei. O viata absolut incredibila de continua si maxima jertfire de sine in slujba tamaduirii celor suferinzi, greu de imaginat jertfirea de sine a acestui sfant contemporan, trebuie sa cititi ca sa credeti.
As fi bucuros ca si noi crestinii dreptslavitori sa ne indrumam copiii spre acest domeniu (bineanteles daca au chemare si inclinatie in acest sens) si sa ii incurajam daca isi doresc aceasta profesie.
Eu personal (si in numele celor care poate sunt in asentiment cu mine) le multumesc tuturor medicilor si asistentilor medicali care m-au ajutat cu profesionalism, omenie si bunavointa. Sa va dea Dumnezeu sanatate aici si mantuire dincolo!

P. S. (post-scriptum)
Tot acest elogiu adus sanatatii si celor care slujesc acestei cauze, NU subestimeaza sau desconsidera marea virtute a tuturor celor care rabda suferinta si o duc asa pe picioare multumind Lui Dumnezeu pentru ea fara sa caute grabnic si mai intai vindecarea. Sfintii Lui Dumnezeu nu alergau grabnic la doctori, din contra, cei mai multi o duceau asa ca pe o cruce personala, chiar multumeau Domnului pentru un dar mare ca acesta cerand doar rabdare si putere. Noi daca suntem mai slabi si alergam repede la doctori, macar sa nu cartim, sa multumim Lui Dumnezeu ca ne cerceteaza, sa consideram ca o meritam pentru pacatele noastre si sa ne rugam pentru vindecare.

Un bolnav de ocazie.




Un comentariu:

  1. Singura ramura a medicinii care ajuta cu adevarat e serviciul de urgenta, acolo medicii isi fac treaba profesionist, restul e ceva cam de genul "vom fi necrutatori cu faradelegile cele mici si complet iertatori cu nelegiuirile cele mari" (citat din P.I.S.). Raceli, gripe, negi, bataturi si infectii banale sint tratate imediat iar cand vine vorba de boli precum cancerul si alte boli care ar putea fi tratate abea asteapta sa apara clientul pentru ca toate acestea sa fie transformate intr-o afacere. Datorita evolutiei spectaculoase a stiintei, acum oamenii sint facuti sanatosi inainte de a se imbolnavi, ba chiar din prima zi de nastere prin uimitoarele vaccinuri. Mercur folosea medicina acum cateva sute de ani, mercur foloseste si acum ba chiar si aluminiu si alte ingrediente secrete in licorile lor cu care vor sa ne faca sanatosi si fericiti cu de-a sila, cei care se impotrivesc vor fi eliminati. Cine l-a citit pe Dostoievski si Tolstoi vor intelege cu ce s-a indeletnicit medicina inca din acele timpuri, cu unele exceptii, cazuri de medici izolati ce au incercat sa fie de folos umanitatii dintre care unii dintre ei au infundat chiar puscaria sau au fost "sinucisi", Tullio Simioncini si altii. In medicina de azi criminali precum eduard jenner, louis si pasteur sint venerati precum niste zei desi ultimul nu avea nici macar habar de medicina sau biologie, a fost un chimist plagiator manevrat si sustinut de masonul republican paul bert. Ce facea medicina in vremurile de demult? Citez din memorie ceea ce am citit in Fratii Karamazov si Razboi si pace: Dostoievski prin gura doctorului Herzenstube, doctor specialist in punerea de diagnostice la consultarea unei paciente foarte bolnave: "Bucura-te, Mario, bucura-te ca iaca, inainte mureau oamenii si nu stiau ce au de mor, astazi insa, datorita stiintei si tehnicii moderne vei sti de ce ai murit." Tolstoi: "...in ciuda faptului ca i-au luat sange si l-au indopat cu medicamente, n-a murit." Sint intr-adevar multe sarlatanii in medicina naturista dar sint si unele boli pe care le vindeca in timp ce medicina alopata doar le agraveaza, sa nu mai pomenim "tratamentul " impotriva colesterolului ce lasa multime de oameni schiloditi incat nu pot nici macar sa urce o scara. Tot respectul pt cei care lucreaza la serviciul de urgente. Restul medicinei prinde doar forma unei afaceri cu suferintele si durerile oamenilor. Oameni sanatosi care trec pragul medicilor doar pt o simpla banuiala se trezesc sub tratamente dubioase care ii baga intr-un cerc din care nu mai ies iar unii dintre ei chiar ramin cu sechele pt tot restul vietii. Daca un tratament fals naturist nu ne insanatoseste macar nu ne lasa cu sechele precum medicina alopata (exclus homeopatia).

    RăspundețiȘtergere

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.