marți, 28 martie 2017

Cartea Electronica de Identitate
Noi Schimbari Legislative
ATENTIE Termen Limita!


    Nou anuntata schimbare a cartilor de identitate este un motiv real de ingrijorare pentru toti crestinii nostrii. Cunoastem pozitia ferma si oficiala a bisericii noastre exprimata inca din 2009, “Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România se declară fără echivoc şi întrutotul împotriva iniţiativei de introducere a documentelor biometrice. În calitate de instituţie divino-umană, ce are datoria de a păstori duhovniceşte pe cei ce ascultă glasul ei, şi nearătându-se nepăsătoare nici faţă de nevoile şi drepturile sociale şi civice ale poporului nostru, Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România nu acordă binecuvântare credincioşilor din sânul său în vederea acceptării documentelor biometrice de identitate”, dar consideram ca este necesara si binevenita o noua luare de pozitie.
Deoarece noul proiect de lege al M.A.I. nu ofera garantii reale ca va pastra varianta de act de identitate simplu, fara a contine un mediu de stocare electronic sau elemente ascunse inacceptabile pentru un crestin, este necesara luarea de pozitie pentru obtinerea unor garantii legale in acest sens.
Sa nu ne lasam pacaliti de faptul ca reprezentantii M.A.I. au vorbit frumos despre faptul ca vor pastra si actele de identitate simple pentru cei care le doresc din motive de constiinta/religioase. Cunoastem cu totii directia spre care ne indreptam cu pasi marunti dar categorici, este o singura directie si se desfasoara la nivel planetar, se numeste indosariere electronica. Codurile de bare si cipurile de toata ziua sunt premergatoare pecetii, care deja se aplica in multe tari celor doritori.
Este totusi datoria noastra sa ne luptam pentru drepturile noastre iar cei de la M.A.I. trebuie sa vada, sa inteleaga ca noi existam, ca suntem vii si ca suntem multi. Trebuie sa priceapa ca nu ne pot ignora. Nadejdea a fost si ramane mereu la Dumnezeu dar trebuie sa “dam si noi din maini”, atat cat se poate si acum cand se mai poate. Ar fi o bucurie pentru noi, ca pe langa demersurile noastre individuale, propunerile sa fie trimise direct si de catre biserica noastra, printr-o adresa a Sfantului Sinod, in calitate de reprezentat a multimii (poate fi mentionat numarul mare al credinciosilor conform statisticilor oficiale) credinciosilor sai.
Propunerile societatii civile (adica si propunerile noastre) trebuie trimise pe adresa, dgi_transparenta@mai.gov.ro pana pe data de 29.03.2017.

Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.