marți, 9 iunie 2020


BISERICI CU HAR

Cu ajutorul Lui Dumnezeu incepem o noua serie de marturii video, un serial de prezentare organizat in episoade distincte dedicat Bisericilor, Schiturilor si Manastirilor de stil vechi din Romania. Oameni, locuri si povesti de viata aduse in lumina obiectivului pentru a descoperi frumusetea si adevarul dreptei credinte.



Schitul “Sfantul Efrem Sirul”- Valea Uzului

   Schitul Monahal de Stil Vechi, “Sfantul Efrem Sirul” Dărmănești, Coada Lacului, este situat în apropierea lacului Poiana Uzului. Acest lac alimenteaza cu apa mai multe orase, precum: Valea Uzului, Targu Ocna, Onesti, Bacau si de asemenea, mai multe comune situate in aval. Privelistea lacului este foarte frumoasa si impresionanta in ton cu micul ansamblu monahal care are un farmec aparte de care se bucura din plin pelerinii care ajung aici.
   Constructia a inceput in anul 2002, iar in 2004 au fost sfintite crucile de pe acoperis la terminarea constructiei scheletului cladirii schitului. Biserica, foisorul, chiliile si celelalte anexe ale schitului s-au construit intre anii 2002 si 2007. A ostenit pentru oganizarea, administrarea si construirea schitului, vrednicul de pomenire ieromonah, Ghermano Apostolescu. Parintele Gherasim este omul providential care a preluat staretia si care se osteneste pentru a continua cu vrednicie si daruire, lucrarea binecuvantata a vietuirii si administrarii acestui lacas monahal. Biserica schitului este construita in stil moldovenesc cu doua turnuri si pe langa racla cu Sfinte Moaste, adaposteste un odor de mare pret. Este vorba despre o exceptionala icoana a Maicii Domnului Facatoare de Minuni. Inchinati-va cu credinta Nascatoarei de Dumnezeu din aceasta icoana minunata, spre a dobandi binecuvantarea ei.
   Este un loc binecuvantat situat intr-un peisaj de vis care merita vizitat si unde puteti poposi linistit, deoarece exista si posibilitate pentru cazare. Pe aici a trecut candva si Sfantul Ierarh Glicherie Marturisitorul si a sadit semintele dreptei credinte care rodesc si astazi pe aceste meleaguri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.