Pagini

duminică, 23 octombrie 2022

 

Comuniunea dintre BOSVR și GOC-K este în continuare întreruptă!


          Frați creștini,

          Contrar oricăror informații și mesaje care circulă pe internet, comuniunea BOSVR cu GOK-K, rușii și bulgarii este în continuare întreruptă. Acesta este mesajul transmis de către Ps. Evloghie Sibianul (în calitate de membru delegat care a participat direct în comisia de dialog cu grecii) în cuvântul de învățătură rostit astăzi în biserică la Roma în Italia (predică ținută în Duminica a douăzecea dupa Cincizecime, cea a învierii fiului văduvei din Nain, 10/23 octombrie 2022).

          Urmează o întrunire a Sfântului Sinod unde vor fi prezentate concluziile delegației care a participat la întâlnirea din Grecia.

          Apoi va fi publicată Mărturisirea de Credință în forma finală. Toate aceste lucruri vor fi publicate nu în nume personal, ci în numele Sfântului Sinod, de către acesta. Sfântul Sinod este cel care stabilește și pașii exacți (publicarea și asumarea publică a Mărturisirii de Credință de către GOC-K și cei aflați în comuniune cu ei, apoi analiza și aprobarea sau respingerea ei de către comisia noastră dogmatică, mai apoi dacă lucrurile sunt bune, adoptarea unui Tomos al Unirii etc.) ce trebuiesc făcuți în eventualitatea reluării comuniunii noastre cu grecii.

         Reluarea comuniunii este doar o posibilitate, este un proces de durată și depinde exclusiv de modul în care grecii vor demonstra prin fapte, la modul practic și concret, însușirea și acceptarea integrală a tuturor condițiilor impuse de către BOSVR și adoptarea publică și semnarea Mărturisirii noastre de Credință.

         Ne dorim cu toții reluarea comuniunii, dar nu oricum și nu în orice condiții ci DOAR în lumina Adevărului dogmatic exprimat limpede și lămuritor în Mărturisirea de Credință a Bisericii noastre!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.