duminică, 24 iunie 2012



Invitatie la Hramul Manastirii Sfantul Ierarh Glicherie Marturisitorul, Magura

Duminica pe data de 1 Iulie 2012 (stil nou) va avea loc Sfanta Liturghie Arhiereasca la Manastirea Magura. Sunt invitati toti crestinii care doresc si pot sa ajunga aici, pentru a lua parte la acest ospat duhovnicesc, tocmai pe locul in care cu ani in urma sfantul prigonit fiind, si-a gasit lacas de refugiu si pustnicie.
Hramul este prãznuit în prima Duminicã dupã Sãrbatoarea Sfântului Ierarh Glicherie Mãrturisitorul (28 Iunie 2012) şi este inchinat lui. Mãnãstirea este izolatã şi se aflã la aproximativ 13 km de localitatea Buda, comuna Râşca şi este accesibila pe un drum forestier bine întreţinut (se poate ajunge fãrã probleme chiar şi cu maşini mai pretenţioase care au garda la sol mai joasã). Manastirea este situata într-un peisaj superb, aproape de locul unde a sihastrit o vreme Sfântul Ierarh Glicherie Mãrturisitorul când era prigonit şi urmãrit de cãtre autoritãţi (,,Preotul Glicherie Tănasă şi ierodiaconul David Bidaşcu, după ce au stat un timp la "Râpa lui Coroi" din judeţul Neamţ, s-au mutat în pădurile Râştii, mai precis la "Măgura", acolo unde există şi pârâul omonim. Pe acest loc a fost un schit mai vechi, de prin anul 1870. După trei ani de şedere la Măgura (între 1939 şi 1942), temându-se că vor fi descoperiţi, s-au mutat la locul numit "Ghizunoaia", care este aproape de "Poiana lui Ioan", unde au vieţuit până în anii 1946
De menţionat că în hărţile silvice un pârâu din apropiere a primit denumirea de "Pârâul lui Glicherie", în amintirea vieţuitorilor din acele locuri").
Cei care se vor osteni si vor ajunge la Magura, la Manastirea inchinata Sfantului Glicherie, se vor convinge ca acest loc binecuvântat este o veritabilã oazã de luminã şi bucurie duhovniceascã.
Pentru cei interesati, punem la dispozitie mai jos, datele de contact ale manastirii;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.