sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Tehnocratie, Meritocratie, Scamatorie...

   In Romania s-a facut recent upgrade politic, asistam la o revolutie mentala colectiva. Pana acum modelul politic agreat si promovat a fost acela al coruptilor mediocrii. Astfel populatia scarbita de faptele si prestatia lor penibila a ajuns sa-si doreasca schimbarea. Schimbarea putea fi ordonata de mult dar era nevoie ca masele sa si-o doreasca sincer. Acum vechea clasa politica de pitici diletanti se schimba cu un soi nou hibrid, tehnocratul orientat. Aparent acesti noi indivizi reci si robotizati sunt cumva mai elevati si mai seriosi. Este doar o spoiala de tranzit care deja lasa loc adevarului sumbru. Au fost promovati intentionat oameni cu hibe mari tocmai pentru a fi schimbati la vremea lor cu ocazia urmatorului upgrade, care va fi si el cerut si aplaudat de popor. Majoritatea sunt slugoi de tip new age sponsorizati scoliti si educati in stil occidental, unii dintre ei (si se pare, nu putini) aflati in misiune chiar pentru servicii. Marionete propulsate din spate de tot felul de fundatii si organizatii aparent democratice, sponsorizate masiv de oculta. Guvernul Dacian Soros este exemplul perfect, mascarada penibila ambalata frumos cu hartie din lozinci de strada. Oricum nu va ganditi ca am ajuns la apogeul prostiei publice si oficiale, mai e loc.
Va ofer demonstrativ un exemplu absolut incredibil si uluitor. Recent presedintele Ukrainei Petro Poroshenko l-a „medaliat” si i-a multumit public pentru contributia substantiala in procesul de implementare a democratiei si a reformelor socio-economice, oferindu-i medalia simbolica „Ordinul Libertatii” lui............ puteti ghici, oare puteti ghici??? Am sa ii scriu numele mai mic sa aveti timp de gandire. Surprize, surprize, George Soros!!!

http://www.president.gov.ua/en/news/prezident-ukrayini-nagorodiv-dzhordzha-sorosa-ordenom-svobod-36282
O analiza interesanta despre ultimele evenimente petrecute in Romania aici,
click pentru link aici >>> George Soros demascat de ROMANIA TV. Guvernul Cioloș Impus de miliardarul Soroș
Viata bate filmul, no comment!
   Avand in vedere toate aceste transformari, dorinta acestui articol este de a face cunoscut pericolul care ne paste cand se va implementa urmatoarea alternativa politica. Candva in viitorul apropiat se va face saltul de la teatru si mascarada la realitate. Vom fi pregatiti sa recunoastem dusmanul atunci cand va fi perfect camuflat, atunci cand va fi demn si credibil?
Sa trecem acum la personajul principal care a fost si sursa de inspiratie pentru materialul pe care il cititi aici. Atunci cand l-am descoperit pe Calin Georgescu s-a aprins si scanteia acestor randuri. Acest personaj reprezinta viitorul, cred ca vom ajunge curand la next level unde vom intalni asemenea indivizi. Trebuie sa recunosc ca rar am avut sansa sa fiu impresionat de un personaj care sa isi faca numarul atat de bine. La finalul materialului aveti o emisiune unde vorbeste Calin Georgescu.
Impecabil ca aparitie scenica, mimica, gestica, costumatie si mesaj. Daca vreti sa vedeti cum arata elita urmariti-l pe Calin Georgescu, demn, vertical, principial, profesionist, expert, intelectual, roman si european in acelas timp.
Cei care nu au inspiratie duhovniceasca sau o traire crestina autentica, sau, sau, sau, cu siguranta ii vor da credit, sunt sanse mari sa ii ofere increderea si votul. Omul este absolut impresionant, stie perfect ce vorbeste si ce vrea iar programul sau politic reprezinta salvarea Romaniei in pasi justificati si necesari.
Cand l-am vazut am simtit in el ceva din Dan Puric, cumva emanau acelas aer de valoare, oameni care nu se sfiesc sa vorbeasca de valori, neam, nationalism, crestinism, traditie...
Am aflat apoi ca pe undeva, cumva, Calin Georgescu a fost un soi de mentor pentru Dan Puric, se sustin reciproc si impart (probabil spre sigur) acelas statut elitist de membrii ai unui anume club international. El este de departe varianta cu upgrade si soft imbunatatit a lui Puric. Asa arata evolutia.
Poate nu stiati dar printre multe altele, Calin Georgescu este chiar presedinte al Clubului de la Roma pe Europa. Asa se explica siguranta de sine exceptionala si cantitatea pretioasa si precisa de date si statistici la zi, referitor la situatia geopolitica contemporana, pe care le ofera cu maxima precizie si siguranta. Omul este la nival foarte inalt si la propriu si la figurat, un privilegiat al jocurilor de culise la scara mare.
Intrebarea fireasca este urmatoarea, cum de nu a intrat pana acum in vreun rol cheie in politica romaneasca, avand in vedere calitatile sale dar mai ales suportul ocultei internationale. Raspunsul e simplu, nu a venit inca vremea lui, acum este in faza in care se face cunoscut. La momentul potrivit va fi probabil solutia ceruta unanim. Probabil va intrebati, ce este totusi in neregula cu un asemenea om sclipitor si mai ales cu programul sau impecabil de salvare a Romaniei.
Sincer nu stiu sa va raspund. Daca as fi genul care merge la vot si nu as avea indoieli de ordin duhovnicesc, l-as sustine si l-as vota cu entuziasm.
Stiu insa altceva. Atunci cand isi va incepe cariera in mod public, antihrist va fi absolut exceptional, atragator, magnific, captivant si fara cusur. Spun sfintii parinti ca cei care din nefericire il vor vedea, chiar si accidental, vor fi cuceriti de virtutile, statura si maretia personalitatii sale. Putini vor putea scapa din mrejele sale, oamenii il vor iubi, vor crede neconditionat in el si in programul sau politic global.
Calin Georgescu poate fi comparat oarecum, la nivel simbolic si palid, cu modelul celui ce va veni ca lup desavarsit imbracat in piele de miel nevinovat. Este o sansa pentru noi sa invatam, sa intuim si sa vedem cum arata potential pericolul ascuns. Pana acum a fost usor, ne-au fost serviti pe tava doar mediocrii penibili si santajabili fara verticalitate si fara principii, oportunisti de sezon. Ei au fost usor de citit.
Acest articol merge pe ideea de a ne face temele avand sansa sa invatam din cazuri tip scoala, de genul Dan Puric si Calin Georgescu.
Imi aduc aminte de entuziasmul pe care l-am avut cand l-am auzit pe Dan Puric vorbind. A fost o reala bucurie si incantare sa empatizez cu valorile pe care le afisa. Asta in ciuda unei retineri discrete intuitive. Daca la Calin Georgescu se poate citi un iz malefic in privire si totusi stim ce pozitie are in selecta si exclusivista organizatie a celor 100, despre Dan Puric nu stiam nimic atunci. Aveam doar o retinere nespecifica. Lasand deoparte derapajele sale blasfemiatoare de pe scena teatrului si pozitionarea sa ambigua in anumite conjuncturi legate spre exemplu, de fenomenul monumentului inchinat sfintilor inchisorilor, acum as mai putea spune ceva. Mai intai, Dan Puric nu este credibil prin viata sa. Apoi nu este in totalitate benefic nici prin mesajul sau. Am inteles asta ceva mai tarziu.
Dupa ce il asculti vorbind acuzator fata de tradatorii si vanzatorii de neam si tara si apoi laudativ fata de valorile si stofa romanului autentic, ramai bine dispus. Puric este un medicament de tonifiere si exaltare sufleteasca. Are puterea sa te scoata din stress (este recomandabil in supradozaj pentru depresivi).
Dupa Dan Puric te simti bine, atat de bine incat poti dormi linistit crezand in puterea de regenerare a neamului, a romanului.
Trebuie sa recunosc ca e bine sa fii optimist si plin de speranta. In cazul nostru insa, al romanilor din Romania cred ca e nevoie de mai mult. Cred ca e mai benefic spre exemplu, un mesaj ca cel al parintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului. Acesta si-a inceput discursul odata asa, eu am să mă încadrez în timpul în care trebuie să mă încadrez şi am să vă spun câteva lucruri mai fără introducere. În România, înotăm în sânge! Nu până la glezne, nu până la genunchi, nu până la brâu, nu până la gât, ci până peste cap! Pentru că populaţia existentă în România acum este de 18 milioane. Restul, până la statistica urmatoare a recensământului, se află la lucru în străinătate, sau la studii, sau în vreo problemă sau alta în afara graniţelor. Şi în 20 de ani, de la moartea lui Ceauşescu încoace, s-au omorât 18.000.100 de copii! Aceasta este cifra oficială! Este statistica oficială, pentru că există una neoficială, care arată această stare de fapt, şi anume că cifra poate să fie chiar şi dublă!!!”
Parintele este tatal a peste 300 de copii orfani si nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume. Nu face un discurs sa dea bine doar pentru audienta.
Nu il vad pe Dan Puric sa vorbeasca despre cipuri, despre ecumenism, despre adevaruri incomode. Oricum nici nu e raspunderea lui sa o faca, nu este preot.
Trebuie sa recunoastem, el a facut si multe lucruri bune prin discursul sau pentru a-i trezi pe unii din somnul ratiunii. Dar atat, el nu trebuie luat ca reper, nu trebuie sa ne lasam vrajiti de schow-ul sau captivant.
Dan Puric este un anestezic duhovnicesc, dupa ce il asculti nu mai simti nevoia sa faci metanoia. Eu cred ca asta este o problema. Apoi daca el devine reper, in viitor poate indruma gresit credulii acoliti.
Dan Puric este bun, dar cu masura si doar experimental. Oricum timpul lui de glorie se pare ca a trecut, vin din urma altii mai buni ca el.
   Revenind la ideea centrala, vreau sa subliniez faptul ca va veni o vreme de mare confuzie duhovniceasca. Atunci cand vom avea in fata personalitati reale si credibile, va fi greu sa nu ne amagim. Va fi greu sa nu crezi in ei.
Poate ma insel, poate nu am dreptate, va las pe voi sa decideti. Aruncati o privire spre ex. pe linkul de la final, vedeti cum arata un profesionist credibil, judecati singuri. Ascultati-l si pe Puric vorbind, incercati sa nu fiti pacaliti, trageti concluzii.
        La final, legat de remarcile acide si transante fata de clasa politica, trebuie sa mentionez ca aici nu judecam oameni, analizam prestatia si faptele lor, ale celor care tradeaza in mod deliberat valorile nationale, crestine. Oamenii se pot schimba, sa speram ca o vor face. Mai vreau sa adaug si faptul ca nu este criticata intreaga clasa politica, mai sunt si exceptii fericite. Un exemplu orientativ aici,
http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2.text_presa?pid=10933&catg=100&timp=&asoc=
          Tranzitia se face incet si sigur, clasa politica se reseteaza, tineretul se schimba la nivel mental. Revolutia artificiala facebook a creat false iluzii si false repere.
Se cer specialisti nu ageamii, adica tehnocrati reci, birocrati. Se cer fapte si rasplata pe masura, adica meritocratie nu galagie, Se accepta orice religie dar cu toleranta, nu habotnicie, adio Ortodoxie, vrem Tehnocratie, Meritocratie, mare Scamatorie...


http://meritocratia.ro/2014/10/calin-georgescu-interviu-la-realitatea-tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.