duminică, 23 aprilie 2017

HRAM Brasov 2017



Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele, si adu mana ta si o pune in coasta Mea, si nu fi necredincios, ci credincios!

A fi credincios presupune o mare raspundere iar celor credinciosi mult li se va cere deoarece au stiut si sunt datori cu faptele credintei. Mai aspra va fi judecata celor credinciosi dar pacatosi, mai dureroasa decat a celor necredinciosi care n-au cunoscut lumina credintei...
Acum la ceas de bucurie sa nu uitam raspunderea care apasa pe umerii nostrii dar mai ales sa ne bucuram de darul credintei.
Din peste 7 miliarde de oameni, in lume sunt probabil intre 300/500 de milioane de ortodocsi, statisticile difera in functie de cine anume le face. Dintre acestia mult mai putini sunt cei care tin credinta stramoseasca, dreptslavitoare, patristica, dreapta, neandreptata si neafiliata ecumenismului. Vorbim practic de o veritabila minoritate la nivel mondial care poate fi  numita corect scripturistic, ”turma mica”. Oare suntem cu adevarat constienti ca ne-am nascut in familii binecredincioase si am cunoscut credinta adevarata? Avem mostenirea nepretuita a credintei adevarate. Aceasta este o mare bucurie si ar trebui sa multumim lui Dumnezeu ca ne-am invrednicit sa fim partasi ai acestei mosteniri spirituale.
Sa ne bucuram si sa praznuim duhovniceste in lumina Adevarului! Sa nu uitam insa ca usor este sa ne amagim si sa ne mandrim considerandu-ne privilegeati si superiori celorlalti. Sa nu ii tratam pe ceilalti de sus cu aroganta si sa nu judecam. Mai usor putem noi cadea, pentru ca avem de unde si mai usor este lor a se ridica si indrepta. Sa nu consideram ca fiind dreptslavitori ne mantuim automat, asa din oficiu fara faptele credintei si sa nu uitam infricosatele cuvinte ale Domnului: ”De aceea va spun ca imparatia lui Dumnezeu se va lua de la voi si se va da neamului care va face roadele ei”.
Mare este bucuria credintei adevarate, cunoasterea Lui Dumnezeu Cel Inviat si preaslavit! Slava, lauda si multumita Tie Dumnezeul nostru! Oare care salut in lumea asta e mai frumos, mai plin de bucurie decat acesta, HRISTOS A INVIAT!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.