joi, 14 iunie 2012

INAINTE DE A VIZIONA CITESTE MATERIALUL DE SUB VIDEO

VIDEO SOCANT: DECAPITAREA UNUI CRESTIN in Tunisia 



Am ales in cele din urma (nu a fost o decizie luata usor), sa postam acest material din mai multe motive.In primul rand, prin acest video, avem ocazia sa ne aducem aminte de vremurile in care mucenicii erau asa martirizati in mod public si avem astfel ocazia sa intelegem mai bine, ce va urma cand va incepe din nou prigoana asupra crestinilor. Este o buna ocazie sa reflectam la ideea de marturisire a credintei si la mucenicie. Apoi sa nu uitam ca privind martirajul si mucenicia publica a fratilor crestini si ceilalti credinciosi prindeau curaj si marturiseau, mai apoi sau chiar atunci si ei, acceptand de bunavoie toate caznele si torturile in numele adevarului. Privind acele orori, crestinii se intareau in credinta si se familiarizau cu acea realitate iminenta pentru acele vremuri (care dupa cum vedeti incep sa nu mai fie asa departe de ale noastre). Sa nu ne amagim cu ideea, ca nu este potrivit ca omul sa vada si sa cunoasca implicatiile posibile ale  marturisirii propriei credinte. Este drept ca in societatea noastra se face abuz de violenta video si imagistica prin mass media (care la randul ei naste alte acte de violenta), dar aici avem de a face cu ceva complet diferit. Cei care vor avea puterea sa vada acest clip in duh crestin, nu vor focaliza pe duritatea si barbarismul scenei de executie ci vor vedea minunea vie a marturisirii. Cum oare nu este o minune mai presus de fire, acea stare de pace duhovniceasca pe care o are acel tanar. Priviti expresia si chipul sau, pacea calmul, impacarea si linistea sa in acele clipe cumplite. Nici o tresarire, nici o zvacnire, nici o impotrivire, doar acceptare, rugaciune interioara si jertfire de sine. Cand va uitati la acest clip vedeti de fapt minunea vie a credintei. Cine oare i-a dat acea putere mai presus de fire, oare nu Dumnezeu cel pe care l-a marturisit si de care nu s-a lepadat, platind astfel cu viata sa? Cei care sunt mai sensibili sau nu pot vedea acest martiraj, mai mult prin ochii credintei, sa nu se uite. Sa-L rugam pe Dumnezeu sa se milostiveasca de noi si sa ne intareasca in marturisirea credintei si mai ales atunci cand ni se va cere asta.
Sfânta Evanghelie după Luca, Capitolul 12.
4.Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă.
8.Şi zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu.
9.Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.


 "Gazda liberala a unui talk show, Tawfiq Okasha a aparut recent la emisiunea ‘’Egiptul astazi’’ si a difuzat un film care prezenta musulmani care au taiat capul unui tanar acuzat de apostazie, in acest caz, crima de a se converti la crestinism si refuzul de a renuta la credinta sa. Video-ul, va avertizam, este extrem de explicit, si este pus aici (executia propriu zisa este intre minutele 1:13 – 4:00. Pentru cei care prefera sa nu-l vizioneze, urmeaza sumarul filmului :
Un tanar este tinut de catre un om cu masca. Capul sau este dat pe spate, si are un cutit pus la gat. Nu se zbate, si pare resemnat cu soarta sa. Cel care comunica in limba araba, sau ‘’naratorul’’, spune cateva rugaciuni si implorari, majoritatea constand in condamnarea crestinismului, care, datorita Sfintei Treimi,  este considerata o religie politeista. ‘’Sa se faca razbunarea lui Allah asupra apostaziei politeiste’’  ; Allah, da-i putere religiei tale, fa-o invingatoare impotriva politeistilor ; Allah invinge-i pe tradatori prin mainile musulmanilor ; nu exista Dumnezeu in afara de Allah si mesagerul sau Muhammad.
Apoi, striga de doua ori ‘’Allahu Akbar’’- sau ‘’mare este Dumnezeu’’ – barbatul care tine cutitul la gatul apostatului incepe sa taie, in timp ce victima pare a spune o rugaciune cu calm. Dureaza aproape 2 minute efortul de taiere a capului crestinului care apoi este ridicat si se aud tipete si sloganuri de victorie.
Vizibil marcat, Tawfiq Okasha, gazda, intreba : ‘’Acesta este islamul ?’’ Cere islamul aceste lucruri ? Ce legatura are islamul cu aceste lucruri ?…Acestea sunt imaginile raspandite prin media electronica in Europa si America…Realizati aceste lucruri ?’’ Apoi face o referire la Fratia Musulmana din Egipt, a carei influenta politica a crescut foarte mult, ‘’Cum se presupune ca acesti oameni pot guverna ?’’
De fapt, chiar cu o zi inainte, un lider egiptean Salafi a explicat clar si dechis ca nici un musulman nu are dreptul sa faca apostazie sau sa paraseasca Islamul, iar in baza canoanelor, inclusiv la comanda lui Muhammad, ‘’Orice persoana care paraseste religia sa, trebuie omorat’’. Cele mai importante manuale legale musulmane explica clar ca apostazia este un delict care poate fi pedepsit cu moartea.
Primul calif de drept, intruchiparea virtutii si pietatii musulmane, a ordonat macelarirea a mii de oameni- inclusiv prin ardere, decapitare si crucificare-pentru simplul fapt ca au incercat sa lase in urma islamismul. PotrivitEncyclopaedia of Islam, cea mai reprezentativa lucrare despre Islam in limba engleza ‘’exista unanimitate in decizia de a ucide barbatii acuzati de apostazie’’.
In sfarsit, cateva cuvinte despre ‘’rugaciunile’’ pentru Allah facute de catre musulmanii calai din inregistrare :acestea sunt standard si cu o anumita formulare. Acesti oameni nu  sunt doar macelari mascati care il dau pe Allah drept pretext pentru a savarsi asemenea fapte atroce ; ci mai degraba lideri de rang inalt care invoca in mod deschis rugaciuni pline de ura." 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.