luni, 30 iunie 2014

Predica in duminca Praznicului Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul 2014
HQ Audio + Video



      Anul acesta cu ajutorul lui Dumnezeu, ierarhii dreptslăvitori din Grecia au participat la praznicul Sfântului Ierarh Glicherie Mărturisitorul la Manastirea Slatioara. Sfântul Ierarh Glicherie a fost sarbatorit de către ierarhii Bisericii de Stil Vechi din Romania și de către 6 dintre ierarhii Bisericii din Grecia, în frunte cu IPS Calinic, Arhiepiscop al Atenei și întregii Elade. Alături de acesta au luat parte și 3 mitropoliți, IPS Hrisostom de Attica și Boeotia, IPS Dimitrie al Americii și IPS Kiprian de Oropos și Fili precum și doi episcopi: PS Fotie de Marathon și PS Ambrozie de Methoni insotiti de cativa preoti si diaconi din Grecia. La slujba a participat și un număr mare de preoți, diaconi si credincioși din împrejurimi și din tara. Pelerinajul delegatiei din Grecia si America s-a desfasurat pe parcursul mai multor zile in care au fost vizitate unele biserici si manastiri ale BOSVR (Manastirile din Bucuresti, Sibiu, Mn. Magura, Mn. Dornelor etc.).

      Cu aceasta ocazie se cuvine sa notam faptul ca, unirea dintre bisericile traditionale ale Greciei (GOC-K – SIR, care in prezent numara 10 mitropoliti si 11 episcopi) a avut ca rezultat direct intrarea in comuniune a unora dintre bisericile vechi calendariste traditionale ale Greciei Rusiei si Romaniei si implicit participarea ierarhilor din strainatate la sarbatoarea Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul. S-a creat astfel in primul rand un precedent fericit (jurisdictiile, clerul si credinciosii sinoadelor traditionale rusesti RTOC [Russian True Orthodox Church] si ROAC [Russian Orthodox Autonomous Church] care sunt mostenitoare si continuatoare ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Catacombe, poarta in prezent dialoguri pentru a reintra in comuniune dupa modelul unirii din Grecia) dar si o forta comuna ancorata in adevarul Ortodoxiei Dreptslavitoare.

    Despre cerintele punctuale ale BOSVR referitor la anumite probleme ridicate de catre Documentul Ecleziologic Unificator (“Biserica Ortodoxa Adevarata in Opozitie fata de Erezia Ecumenismului – Probleme Dogmatice si Canonice“) se cuvine sa mentionam faptul ca s-a ajuns la un acord favorabil in acest sens.        In urma vizitelor si a dialogului purtat s-au primit asigurari ca viitoarea formulare a textului din documentul respectiv, va raspunde pozitiv cerintelor si adnotarilor solicitate de catre BOSVR.




Privegherea de ziua Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul inregistrata integral 2014
HQ Audio


Imagini Video de la Sarbatoarea Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul
Slatioara
2014

Vor urma inca trei video-uri (calitate video foarte buna/audio de exceptie) cu Privegherea, Sfanta Liturghie  si Predica de la aceasta frumoasa sarbatoare inchinata Sfantului Ierarh Glicherie Marturisitorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.