duminică, 8 noiembrie 2015

CATE CEVA DESPRE VINOVATIE SI ‘VOCEA STRAZII’

   In goana lor justitiara pentru a gasi vinovati, cei revoltati cauta mereu in directia gresita, cauta paiul din ochiul celorlalti fara sa vada barna din ochiul lor. Este foarte greu sa te intorci spre tine insuti, cu atat mai greu cand esti inconjurat de un sistem corupt care prin faptele sale repetate ani la rand, te obliga sa vrei SCHIMBARE. Da este foarte greu sa poti face putina introspectie cand toata atentia este captata, furata si directionata mereu in afara. Putini sunt cei care mai pot exersa sentimental propriei vinovatii. Intr-o lume concurentiala, smerenia nu mai este o virtute si oricum nu da bine sa te simti sau recunosti vinovat. Totusi mai exista exceptii. Pacat ca unii pentru a se trezi au nevoie de evenimente dramatice. Este dureros sa constati ca in toata media si printre toate opiniile exprimate, rar gasesti o parere care sa indrazneasca sa sugereze macar un vag sentiment de vinovatie care sa apartina chiar celor care au fost in clubul Colectiv.
A indrazni sa spui ca cei care au murit acolo au fost poate chiar ei vinovati, inseamna a-L marturisi cumva indirect pe Dumnezeu, asta da curaj sa vaslesti contra curentului mainstream…
In schimb este foarte curajos sa iesi in strada si sa scandezi plin de vitalitate despre cat de vinovati sunt unii sau altii. Si mai curajos este sa scandezi impotriva Bisericii sau impotriva Lui Dumnezeu, asta pentru inceput…
Dar sa revenim la subiect. Spuneam ca unii se mai trezesc. Postam mai jos marturia unuia dintre supravietuitori urcata pe facebook si stearsa ulterior cu tot cu cont.. De apreciat curajul marturisirii acestui tanar care probabil speriat ulterior de reactia altora a preferat sa se intoarca in anonimat. El ofera un posibil raspuns celor care cauta vinovati, el care a fost acolo are legitimitatea sa fie crezut. Mai jos vom comenta apoi pe scurt  si evolutia  evenimentelor recente

Mesajul tânărului Marius Bratiloveanu a apărut dimineața pe pagina sa de facebook și la două ore de la postare a închis contul de facebook.

„Astăzi, 02.11.2015 am decis să scriu despre ce a fost la Clubul Colectiv.
Sunt unul dintre tinerii care a fost în Club în acea seară și am trăit toate acele momente din noaptea de Halloween. Da, a fost un Halloween perfect poate cel mai reușit din țara noastră din câte au fost până acum și poate din câte o să mai fie dacă cineva o să mai sărbătorească asta după cele petrecute.
De ce zic că a fost cel mai frumos Halloween pentru că am avut tot ce ne trebuia cea mai frumoasă seară că doar pentru asta am fost acolo să sărbătorim ziua morților ziua când suntem mai aproape de iad și cum să sărbătorești asta dacă nu pe muzică rock ce exprimă acele trăiri și focul declanșat a făcut atmosfera perfectă.
Cine este vinovat de crima de la Clubul Colectiv? Noi suntem pentru că acele persoane au murit din cauza noastră, a celor care am fost acolo și am alergat spre ieșire fără a mai ține cont de ceva sau de cineva. Acele persoane de sunt moarte au fost călcate de noi în picioare în înbulzeală și acum îmi aduc aminte că am călcat pe mâna cuiva, dar nu știu dacă este printre morți sau răniți, că răniți din cauza asta sunt, nu numai (cu) arsuri și au și fracturi din cauză că au fost călcate în picioare. Eu unul mă consider părtaș la crimă, de voi ceilalți nu știu ce veți considera sau veți încerca să găsiți vinovați pe alții și nu pe voi, ca să nu aveți mustrări de conștiință.
Acum pentru că se dorește sânge și nu contează al cui este, vom găsi vinovați în oricine zice un cuvânt aparte de cei care îi plâng pe morți sau îi încurajează pe răniți. Acum suntem sensibili la orice și vinovații principali vor fi cei din clasa politică și partide după care instituțiile statului și biserica care nu știu ce dracu caută în treaba morților din club. Poate de acum înainte o să ne gândim mai bine dacă vom mai merge în cluburi sau nu și poate voi cei care ați fost acolo veți încerca să vă iertați pentru crimă și să nu mai dați vina pe altcineva. Noi am vrut să fim acolo pentru distracție sau cum zicem mai mereu să ne distrăm că viața e scurtă și chiar s-a dovedit că este extrem de scurtă. Nu știu ce să mai zic, dar voi încerca să mă duc la o biserică și să mă rog poate o să aibă vreun efect.
Să trăiți cu pace în suflet! (un fost rocker)” 

          Legat de evolutia protestelor recente, merita sa facem cateva sublinieri. In primul rand nu participati la aceste manifestatii de strada. Ele au fost confiscate deturnate si sunt sau au fost si finantate. Daca miscarea va reusi si se vor face schimbari majore politice, sunt sanse foarte mari ca cei care vor veni la putere sa fie mult mai rai si periculosi decat cei actuali. Asta deoarece ei se vor preta expectantei actuale ceruta de strada si incurajata de presedinte.
Pana acum vechii politicieni asa cum au fost ei, mai sustineau totusi biserica (macar in campanie pentru niste voturi) si macar nu o blamau si huleau direct. Cei care vor veni, vor fi probabil niste tehnocrati nemilosi. Lupta impotriva bisericii va fi pe fata si va avea suportul popular exprimat in mod fals acum in strada. In final sa speram ca nu vor reusi sa porneasca o revolutie pe model ucrainean, fereasca Dumnezeu. Ar fi tragic sa va faceti partasi la asemenea tragedii prin suportul vostru inconstient exprimat acum in strada.
Nu credeti daca puteti, ce se spune la tv si in presa. Asistam la un teatru ieftin. Cel mai relevant exemplu recent este legat de “vocea strazii” personificata public de anumiti privilegiati ai societetii civile. Vazand cine sunt acestia putem intuit oarecum viitorul, ne putem imagina ce se doreste si ce ne asteapta in curand.
Dumnezeu sa aiba mila de noi si de poporul roman care cauta vinovatii in strada si nu in propriul suflet. Daca exista totusi rugaciune si pocainta, sa nu uitam, Dumnezeu poate schimba oricand cum zice romanul, “tot raul in bine”

Președinția României a făcut publică lista persoanelor din societatea civilă, chemată la negocieri de președintele Klaus Iohannis.
Majoritatea persoanelor prezente pe listă reprezintă ONG-uri finanțate direct sau indirect de Fundația pentru o Societate Deschisă, a controversatului miliardar  George Soros (artizanul de elita al noii ordini mondiale si finantatorul haosului si al distrugerii prin recentele revolutii sangeroase).
ONG-urile care au fost la Cotroceni, se lupta pentru: scoaterea religiei din scoli, casatoriile intre homosexuali, autonomia maghiara, cresterea numarului de refugiati musulmani, educatie sexuala explicita de la varste cat mai fragede si bineinteles pentru spitale nu catedrale.
Klaus Iohannis isi arata inca o data adevarata fata si recurge la o mascarada  penibila. Invitatia la palatul Cotroceni adresata „reprezentantilor societatii civile” pentru consultari, s-a dovedit a fi o manipulare ieftina dar de efect. 
Pentru cine nu stie ONG-urile lui SOROS sunt denumite in comunicatele oficiale „Societate Civila” sau „coalitii si organizatii non-guvernamentale cu larga recunoastere publica”. Cine stabileste si pe ce baza criteriile de reprezentabilitate ramane un mister.
Celor care nu au inteles pana acum cine este iubitul lor presedinte care a facut explicit declaratii impotriva bisericii si care a semnat lejer si fara retinere legi antinationale facand direct jocul ocultei, le mai reamintim cate ceva prin doua intrebari retorice.
Pe cine a numit Klaus Iohannis in fruntea servciilor secrete din Romania? Pe doi fosti lideri ai organizatiilor sorosiste din Romania: Mihai Razvan Ungureanu si Eduard Hellvig!
Cine este actualul consilier al președintelui Iohannis? Este chiar primul fost președinte al Fundației Soros în România, doamna Sanda Pralong.

Din cei 18 reprezentanti ai Societatii Civile stim ca opt sunt finantati de Soros.Despre restul nu ne pronuntam deocamdata. Cata transparenta si democratie, no comment! Sa vorbeasca lista celor opt.

1. Nicusor Dan – ONG „Salvati Bucurestiul” – ONG finantat de SOROS via fdsc.ro – candidat la primaria Bucurestiul si seful noul partid „Uniti Salvam Bucurestiul


2. Elena Calistru – ONG-ul „Funcky Citizenz” – ONG finantat de SOROS

3. Horia Onita – ONG-ul „Consiliul National al Elevilor” – un ONG „mosit” de oamenii lui Pippidi din ONG-urile SAR si Romania Curata – ONG-uri finantate de SOROS

4. Catalin Dula – ONG-ul „Pro Infrastructura” – ONG finantat de SOROS

5. Cristina Guseth – ONG-ul „Freedom House” – ONG finantat de SOROS via fdsc.ro, CEE Trust etc.

6. Sorin Ionita – ONG-ul „Expert Forum” – ONG finantat de Guvern si de Soros

7. Liviu Mihaiu – ONG-ul „Salvati Dunarea si Delta” – un ONG finantat de Soros

8. Andrei Cornea – Grupul pentru Dialog Social – ONG finantat de SOROS




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să comentați decent în limitele bunei cuviințe.